8 decembrie 2021 - 18:59

Documentul internațional care dă speranțe crescătorilor de animale

Problemele crescătorilor de animale în privința furajelor au fost recunoscute printr-un document internațional.

Ministrul Adrian Oros a semnat luni, 25 octombrie 2021, la Cracovia, declarația comună a miniștrilor agriculturii din țările din regiunea celor Trei Mări – Austria, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia cu privire la posibilitatea asigurării producției de proteine furajere.

Prin această declarație, statele semnatare recunosc problema deficitului de proteine furajere care rezultă din nevoile sectorului zootehnic și din dependența Uniunii Europene de importurile de proteine vegetale pentru hrana animalelor din țări terțe. În document se recunoaște că acest deficit provine, printre altele, și din imposibilitatea utilizării de proteine animale procesate în hrana animalelor.

Totodată, reprezentanții țărilor din regiunea celor Trei Mări apreciază eforturile Uniunii Europene de a reduce dependența de proteinele vegetale importate.

Miniștrii agriculturii reuniți în Cracovia sunt de acord că prin creșterea suprafețelor culturilor proteice se asigură o contribuție importantă la realizarea obiectivelor Acordului Verde European și ale “Strategiei de la fermă la furculiță”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.