Documentele necesare fermierilor pentru cererea unică de plată

26

ferma_porciDocumentele necesare fermierilor pentru Cererea unică sunt făcute cunoscute de APIA, în urma unei informări publice. Potrivit oficialilor, în această perioadă sun transmise invitații către fermieri cu data, ora și angajatul APIA la care să se prezinte pentru completarea online a cererii unice

Modelul de invitație este publicat în Monitorul Oficial, alături de formularul cererii unice de plată. Angajații APIA îi vor asista pe fermieri la completarea online a cererii și le vor oferi suportul necesar. Fermierii trebuie să prezinte la APIA o serie de documente în momentul în care completează cererea unică. Toate aceste acte sunt menționate în Ordinul de ministru, publicat în Monitorul Oficial, după cum urmează:

– adeverință de la Primărie cu suprafețele lucrate, modelul se găsește în Ordinul ministrului;
– copii de la Registrul Agricol cu pozițiile terenurilor pentru care solicită subvenții;
– copiile titlurilor de proprietate, actele de succesiune, dacă proprietarul a murit și s-a dezbătut succesiunea;
–  un centralizator cu contractele de arendă. Dacă nu are titluri de proprietate pe anumite parcele, fermierul va scrie o declarație pe propria răspundere  în care va menționa motivul pentru care nu are.

Fermierii care solicită plata pe cap de animal vor prezenta:

– o adeverință de la medicul veterinar;
– copii ale pașapoartelor animalelor, dacă e vorba de o fermă nouă sau de animale care nu sunt înregistrate în 2014.  În cazul crescătorilor de animale, angajații APIA vor accesa codul de exploatație și vor avea situația animalelor eligibile la plată în 2014.

Registrul agricol- model nou, nu există, find acceptate vechile registre agricole, de anul trecut. (Sursa: fabricadecarne.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise