19 octombrie 2021 - 11:55

”Doar prin proiecte europene putem să aducem bani în comună”

Primarii din mediul rural încep să conștientizeze tot mai mult importanţa proiectelor finanțare din fonduri europene.

valcelele

Comuna Vâlcelele este situată în inima județului Călărași, iar în ultimii ani a beneficiat de o dezvoltare continuă. De curând, în localitate a fost inaugurat un drum de aproximativ 4 kilometri, lucrarea fiind gata în numai câteva luni. Fianantarea proiectului a fost obtinută prin Programul Național de Dezvoltare Locală, reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării și Consiliul Județean Călărasi fiind prezenți la recepție.

Nelu Tatu, primarul comunei Vâlcelele, este tare mândru de această, însă a vrut să pună în evidenţă faptul că proiectul a fost demarat în perioada în care în fruntea administrației publice locale se află predecesorul sau, Gabriel Oroianu.

”Proiectul a fost început de fostul primar Oroianu și terminat de mine. De asemenea, sperăm ca la anul să finalizăm și celelalte drumuri laterale, dar cu sprijinul consiliului județean. Din punctul meu de vedere, eu cred că tronsonul inaugurat este o lucrare reusită, cu trotuare de beton ce se întind până la ieșirea din sat, dar și cu ieșirile de acces din curțile cetătenilor, care au fost betonate. Este un drum pe care ne-am chinuit să-l asfaltăm încă de pe vremea când președintele CJ, Vasile Iliuţă, era primar, iar eu consilier local. Ne-am tot chinuit cu Drumurile Județene să asfaltăm câte 20 de metri pătraţi. A durat într-adevăr cam mult până am reușit, dar trebuie să înțelegem că doar pe proiecte europene putem să aducem bani în Vâlcelele”, a spus Ionel Tatu, primarul comunei Vâlcelele, pentru ziarul Ediția, care apare la Călărași.

  1. Pe cand trotuare betonate si in satul Floroaica ? Si locuitorii de aici platesc impozite si taxe la primarie! Vrem si noi sa fim un sat european cu strazi asfaltate…etc
    Si pe strazile laterale strazii principale trebuie amplasate cosuri de hartii ….Vedem pe strazi numai ambalaje de biscuiti,napolitane,pufuleti si mai nou sticle de plastic.Cei care trebuie sa vada nu vad?
    Si populatia este de vina…dar daca ar exista cosuri poate ar fi altfel…

Comments are closed.