Doar 10% din comunele din România au solicitat ajutoare pentru cumpărarea de tancuri de răcire

12

vaci21martieCirca 10% din comunele din România au solicitat, până la mijlocul lunii aprilie ajutorul de minimis pentru achiziționarea unul număr de 399 de tancuri de răcire a laptelui, a declarat, pentru AGERPRES, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale. 

„Până la 15 aprilie, 270 de comune au depus documente pentru achiziționarea unui număr de 399 de tancuri de răcire a laptelui, iar suma necesară este de 1,5 milioane de euro. Există posibilitatea ca într-o comună să fie achiziționate două tancuri cu o capacitate mai mică, de 500 de litri. Mi-aș fi dorit mai multe solicitări pentru că nevoia era mai mare, dar faptul că s-a reușit, în mai puțin de șase luni, acest grad de asociere de 10% a celor care au astfel probeleme cred că este un procent important. Vom continua cu astfel de măsuri ca să stimulăm asocierea fermierilor”, a spus Constantin.

Ministrul a anunțat că se va face o evaluare a programului și, dacă vor mai fi solicitări, se va lua în calcul deschiderea unei noi sesiuni. În ceea ce privește plata acestui ajutor de minimis, ministrul a afirmat că se poate face ‘foarte repede’ pentru că banii există în bugetul MADR.

Citește și

Cmentariile sunt închise