Dispare o structură de control al braconajului în Delta Dunării

80

pesti_martieComitetul judeţean pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi cinegetic din Delta Dunării se va desfiinţa anul acesta.

Activităţile specifice acesteia vor fi preluate, însă, de Comisariatul unic pentru control în Rezervaţie, astfel încât braconierii nu trebuie să răsufle prea uşuraţi.

Prefectul Marin Bădiţă a declarat că noua structură va efectua controale în parteneriat cu celelalte instituţii ale statului şi, în aceste condiţii, menţinerea comitetului nu se mai justifică.

Marin Bădiţă, care este şi preşedintele Comitetului pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, a prezentat şi bilanţul pe anul trecut al Comitetului, care funcţionează în cadrul Prefecturi.

Astfel, în cadrul celor 2.400 de acţiuni au fost constatate aproape 400 de infracţiuni, au fost aplicate amenzi de peste 200 de mii de lei şi au confiscate bunuri în valoare totală de aproape un milion şi jumătate de lei (unelte de pescuit, bărci, motoare şi alte echipamemnte). (Sursa:  radioconstanta.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise