Discuţii privind colaborarea româno-chineză în domeniul agriculturii

22

danielconstantinoficial

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, s-a întâlnit în data de 12 februarie 2014, la sediul Ministerului, cu HUO Yuzhen, Ambasadoarea Republicii Populare China în România, pentru a discuta aspecte privind colaborarea româno-chineză în domeniul agriculturii.

Cu această ocazie, ministrul Daniel Constantin a subliniat importanța pentru România a acestei colaborări și și-a exprimat bucuria că la începutul lunii aprilie 2014 îl va avea ca oaspete pe ministrul Agriculturii al Republicii Populare Chineze, domnul Han Changfu, care va efectua o vizită la București. ”Este un semnal clar că vizita premierului Li Keqiang, care a avut loc în luna noiembrie a anului 2013, e urmată de fapte și lucruri concrete care se întâmplă în colaborarea dintre cele două state”, a afirmat ministrul Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a subliniat interesul manifestat de operatorii din sectorul agricol românesc pentru colaborarea cu partea chineză pe următoarele domenii de interes: bovine vii și produse derivate din acestea, ovine vii și derivate din acestea, precum și carnea de porc.

Atât ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale cât și Ambasadoarea Republicii Populare China în România au apreciat faptul că s-au realizat progrese în ceea ce privește colaborarea între cele două părți, amintind faptul că în ultima perioadă mai multe delegații chineze au fost prezente în țara noastră, investitorii arătându-și interesul pentru sectorul de creștere a bovinelor, a porcinelor și a ovinelor din România. (Sursa: amosnews.ro)Colaborarea dintre România și China reprezintă o prioritate a conducerii Ministerului Agriculturii, ținând cont de experiența și potențialul de care cele două state dispun. În acest sens, se intenționează realizarea unor proiecte de durată care vor fi analizate de experții din grupurile mixte de lucru. Ministrul Agriculturii a precizat că România a încheiat cu China două memorandumuri pe sectorul agricol – unul privind porcinele vii și carnea de porc, iar celălalt privind bovinele vii, carnea și produsele procesate din carne de bovine. De asemenea, ministrul a amintit intenția semnării unui nou memorandum referitor la ovinele vii și carnea de ovine.

Citește și

Cmentariile sunt închise