Discutii pentru cresterea gradului de accesare a fondurilor europene de mediu in Romania

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a avut, marţi, la Bruxelles, o întâlnire bilaterală cu comisarul european pentru Politică Regională, Johannes Hahn.
În cadrul acestei întâlniri, discuţiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe analiza modului de implementare a Programului Operaţional de Mediu (POS Mediu).

Pe parcursul întâlnirii, comisarul Johannes Hahn şi-a exprimat deplina disponibilitate de colaborare şi susţinere tehnică din partea sa şi a experţilor DG Regio, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.
Comisarul european a apreciat deplasarea ministrului Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, la Bruxelles, prima care a avut loc până în prezent la acest nivel, pe acest subiect.
Cei doi oficiali şi-au exprimat interesul comun în vederea organizării de instruiri pentru personalul Autorităţii de Management POS Mediu în vederea eficientizării accesării fondurilor europene. Totodată, s-a convenit ca în perioada imediat următoare să aibă loc o reuniune la nivel de experţi pentru stabilirea unui calendar de lucru şi a acţiunilor necesare soluţionării dificultăţilor identificate în accesarea şi utilizarea acestor fonduri.
„În acest sens, vom transmite până la sfârşitul lunii septembrie 2012, un plan de remediere a tuturor deficienţelor, cu acţiuni şi termene clare de implementare”, a menţionat ministrul Rovana Plumb.
În contextul programării financiare multianuale 2014 – 2020 la nivelul UE a fost agreată şi necesitatea finanţării de proiecte care vizează dezvoltarea durabilă a Deltei Dunării şi care vor contribui la implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunării. – www.promptmedia.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult