Discuţii despre reducerea TVA, la MADR

18

constantin_martie34Astăzi, 8 aprilie 2015, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a fost organizată o întâlnire de lucru, la care au participat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, secretarii de stat Daniel Dumitru Botănoiu și George Turtoi, secretarul general al MADR, Mihaela Ciuciureanu, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice, Dan Manolescu, și reprezentanții patronatelor din sectorul agroalimentar și ai marilor comercianți.

Tema discuțiilor a fost decizia Guvernului de a reduce taxa pe valoarea adăugată (TVA) la alimente, de la 24% la 9%, începând cu luna iunie a acestui an, și modul în care autoritățile, pe de o parte, și patronatele de profil, pe de altă parte, pot colabora, în vederea implementării acestei măsuri. În acest context, patronatele vor desemna câte un reprezentant, care să participe la discuțiile care vor avea loc în cadrul grupului de lucru, de la nivelul Ministerului Finanțelor Publice, și în urma cărora vor fi elaborate normele de aplicare a ordonanței privind reducerea TVA la alimente.

„Scăderea taxei pe valoarea adăugată este un semnal binevenit și va contribui la reducerea prețurilor și, implicit, la creșterea consumului și a încasărilor la buget. Însă, ordonanța reprezintă un prim pas și va fi mult de muncă pentru a o pune în practică. Din acest motiv, am dorit să discutăm cu patronatele, pentru a găsi cea mai bună variantă astfel încât să implementăm corect această măsură benefică. Cu sprijinul patronatelor, vom lucra la identificarea codurilor tarifare, iar, în perioada imediat următoare, să definim normele de aplicare, să ne asigurăm că reducerea se aplică pe toată filiera de produs, astfel încât să obținem rezultatele scontate și să putem reduce TVA la celelalte produse la 20%”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Citește și

Cmentariile sunt închise