Directorul Casa Unirea rupe tăcerea! Ce răspunde la acuzațiile fermierilor

După nemulțumirile venite din partea fermierului Cornel Stroescu, legate de condițiile abuzive impuse în contracte, directorul general al Casei de Comerț Unirea, Mariana Cotoi, răspunde acuzațiilor. În emisiunea ”Agricultura la Raport”, aceasta a explicat de ce Casa Unirea impune condițiile respective în contractele încheiate cu cooperativele agricole.

”Noi încheiem un contract cadru și întotdeauna mergem pe cerere și ofertă, acest lucru îl știu toți producătorii care încheie acest contract. Nu ne angajăm la nicio cantitate, la niciun termen de livrare. Noi nu interzicem nimănui să încheie contracte cu retailerii, cu o singură mențiune: în ziua în care noi avem comandă de la un retailer și facem o comandă la un producător, în acea zi, producătorul nu are voie să ducă marfă la retailerul la care ducem noi. În rest, sunt liberi.

Să vă spun cum este cu cererea și oferta. Noi adunăm la fiecare început de săptămână oferte de la cooperativele cu care avem contract. Pe baza ofertelor pe care le primim, le înaintăm mai departe retailerilor. Dacă le convin prețurile, retailerii ne fac comandă, iar noi discutăm cu cooperativele pe cantități și pe prețuri”, a precizat Mariana Cotoi pentru AGRO TV.

Potrivit directorului Casei Unirea, de la reluarea activității, în octombrie 2022, societatea și-a onorat toate contractele semnate cu fermierii. Planul pe termen lung include, în continuare, lansarea unei rețele de magazine și depozite la nivel național.

”Dumneavoastră probabil vorbiți de perioada în care Casa Unirea a avut activitatea suspendată. Eu pot să vă spun un singur lucru: de anul trecut, de când și-a redeschis activitatea, Casa Unirea a plătit în secunda doi. De anul trecut, din data de 15 octombrie, de când am avut bugetul aprobat, nu există nicio factură neachitată la producătorii care au livrat marfa la Casa Unirea.

Avem în plan și rețeaua de magazine proprii, și depozite de colectare. Domnul ministru a și afirmat că se vor deschide undeva la 15-16 depozite de colectare pentru produse agroalimentare, deci sigur că pe termen mediu și lung se vor realiza. (…) Avem capital social. Cele 100 de milioane de euro de care se vorbește nu le-a avut niciodată Casa Unirea”, a mai precizat Mariana Cotoi.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole