Directorul APCPR crede că din “criza cărnii de porc” cel mai mult vor avea de pierdut fermierii care au accesat fonduri europene

36

stanca_pStanca Tudor, directorul executiv al  APCPR, a declarat la AGRO TV că situația crescătorilor de porci este tragică în acest moment. De mai bine de opt luni ei vând în pierdere, iar prețurile tind să scadă și în continuare.

“Producătorii români vând în pierdere din luna iunie a anului trecut. Am avut un record negativ săptămâna trecută când am avut cel mai mic preț din Uniunea Europeană oferit, de 1,31 euro/kilogram. Reducerea TVA ne-ar mai putea ajuta. Noi am cerut un TVA la 5%, dar și unul de 9% ar fi binevenit”, a declarat Stanca Tudor.

Ea a precizat că importurile au crescut continuu în ultimele luni, așa că piața românească a fost blocată de produse provenite din afara țării. Din acest motiv mulți fermieri români  nu și-au putut vinde marfa și vor încheia anul în pierdere , așa că nu își vor repopula exploatațiile.

Cei mai afectați vor fi fermierii care au accesat fonduri europene pentru bunăstarea animalelor și pentru dezvoltare, deoarece s-au angajat că vor avea anumite producții pe care, probabil, nu le vor mai avea, așa că vor fi obligați să plătească despăgubiri către Uniunea Europeană

Citește și

Cmentariile sunt închise