Din nou o fabrică de tractoare în România!

„O nouă fabrică de tractoare în România ar urma să fie construită în localitatea arădeană Ghioroc, cu investiție austriacă!” – promisiunea e veche, anunțul e (din) nou. Și apare în fiecare primăvară, ca o binecuvântare pentru fermierii români.

La începutul lunii aprilie 2022, managerul consorţiului de firme care ar urma să activeze la Ghioroc, Patrick Monac, făcea marele anunț:

„În acest an vom deschide fabrica de tractoare Syn Trac, iar în octombrie anul viitor vrem să iasă primul tractor de pe linie. Producţia din România va fi focusată pe toate ţările de est ale Europei şi pe Orientul Mijlociu. În acest an vom dezvolta şi proiectul pentru fabrica de remorci şi mecanisme hidraulice şi cutii de viteză. Vor fi peste o sută de locuri de muncă în prima fază, iar în patru-cinci ani vom ajunge la 600 de locuri de muncă. Investiţia va fi de peste 400 de milioane de euro, pe o suprafaţă de zece hectare. Avem deja o comandă de 1500 de tractoare, dintre care 40 pentru România”, declara pentru AGERPRES Patrick Monac.

Între timp, României i-a fost refuzată aderarea la spațiul Schengen, prin votul negativ fățiș dat de Austria și cel cosmetizat al Olandei, iar bugetul statului a fost văduvit de taxa de solidaritate pe care ar fi trebuit să o plătească OMV, prin grija și mai ales prin „competența” guvernanților noștri. De la Ghioroc, n-au mai venit alte vești, până marți, 21 aprilie 2023, când primarul comunei a făcut anunțul cel mare:

„Compania Syn Trac a reuşit între timp să înfiinţeze firma din România şi ne-a transmis că lucrează în prezent la documentaţiile care vor fi depuse la noi pentru a putea emite autorizaţia de construire. Iniţial se spera că lucrările efective vor începe în această primăvară, dar mai este necesar timp pentru finalizarea tuturor documentaţiilor. Sperăm ca anul acesta să înceapă lucrările, aşa cum au promis investitorii, pentru că această investiţie ar aduce dezvoltare nu doar comunei noastre, ci şi judeţului”, a declarat, tot pentru AGERPRES, primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan.

- Publicitate -

Și evident, veștile bune continuă: „Vor mai exista un depozit regional de medicamente, care este în faza cea mai avansată de implementare, o fabrică de conserve şi un service pentru vehicule de transport marfă. Parcul industrial va avea aproximativ 15 hectare”, a mai declarat primarul. Tot ca anul trecut!

Cum până la alegerile din 2024 mai avem de așteptat, nu ne rămâne altceva de făcut decât să sperăm că între timp vom intra și noi în Schengen, eventual cu tractoarele austriece produse la Ghioroc.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole