Din cauza secetei, dăunătorii au dat iama în culturile agricole

22

fermafmare

Căldura din ultimele săptămâni a favorizat apariţia şi dezvoltarea dăunătorilor în culturile agricole din judeţul Maramureș. Astfel de probleme sunt semnalate atât în pomicultură, cât şi în legumicultură, la viţa de vie, şi chiar la culturile de afin. În acest context, agricultorii maramureşeni sunt sfătuiţi să recurgă la tratamentele care se impun, pentru a nu înregistra pagube însemnate.

Specialiştii Unităţii Fitosanitare Maramureş au declarat că probleme în agricultură au început să apară din luna iulie, când precipitaţiile au fost tot mai slabe cantitativ iar temperaturile extrem de ridicate.

“Din luna iulie, frecventa ploilor s-a rărit. Avem unele staţii unde au existat doar 7-8 zile cu ploi, cantitatea fiind foarte mică, iar în acest context temperaturile, valorile maxime au crescut excesiv. Toate acestea, coroborate cu ceea ce se întâmplă în judeţ, au dus la dezvoltarea dăunătorilor în toate tipurile de culturi agricole. Astfel, putem spune că în ultimele zile a fost o explozie a dăunătorilor de frunze, cum ar fi acarienii, la toate tipurile de culturi, atât în pomicultura, cât şi în legumicultura”, a afirmat consilierul superior din cadrul Unităţii Fitosanitare Maramureş, Melania Olteanu.

În culturile de arbuşti fructiferi a fost semnalata şi prezenţa ţânţăraşului de masă, iar viţa de vie a fost atacată de acarieni, dar şi de putregaiul negru şi brun. Şi culturile de afin au avut de suferit din cauza dăunătorilor, motiv pentru care agricultorii sunt sfătuiţi să recurgă la tratamentele necesare.(Integral pe emaramures.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise