Din 2015, România va relua exporturile de porci vii

22

porcihhh

România și Bulgaria doresc să obțină permisiunea Comisiei Europene de a relua exporturile de porci vii către alte state membre din ianuarie 2015, informează Global Meat News.

În prezent, țara noastră și Bulgaria nu pot exporta porci vii din cauza restricțiilor impuse de Bruxelles în 2003 și pot exporta numai produse procesate din carne de porc.

Riscurile referitoare la gripa porcină sunt dintre cele mai importante probleme ridicate de oficialii români și bulgari, potrivit șefului ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu. Oficialii bulgari au propus o întâlnire comună la București, la care să participe și experți de la Comisia Europeană pentru a discuta probleme legate de condițiile sanitare pentru exportul de porci vii, a mai declarat Mănăstireanu. Întâlnirea va avea loc cel mai probabil în această vară.

În plus, va avea loc o întâlnire de lucru între oficialii români și bulgari undeva în februarie sau martie.

Între timp, APCPR a realizat un raport prin care ruga autoritățile, ANSVSA și MADR, spunând că ei sunt axați pe îmbunătățirea sistemului biosecurității la nivel național și intercomunitar. Asociația a specificat că cele mai importante probleme ce trebuie rezolvate de guvern includ întărirea controalelor porcilor la mutarea dintr-o fermă în alta. ()Sursa: fabricadecarne.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise