Din 17 septembrie, piețele brașovene sărbătoresc Zilele Recoltei

20

ziua_recolteiÎncepând din 17 septembrie și până în 20 septembrie va fi sărbătoare în piețele agro-alimentare din municipiul Brașov. Mititeii vor sfârâii pe grătare, berea va curge la dozatoare, iar din oferta celei de-a XXIV-a ediții a „Zilelor Recoltei” nu va lipsi nici pastrama pe grătar și nici mustul.

Evenimentul va fi organizat în toate cele cinci piețe din municipiul Brașov. Administratorul public al Brașovului, Miklos Gantz, a precizat faptul că la ediția din acest an nu vor mai fi organizate piețe volante, fiindcă nu au mai fost primite solicitări de la brașoveni pentru amenajarea unor astfel de zone de comercializare a produselor agricole. „Piețele vor fi împodobite cu ocazia Zilelor Recoltei. La eveniment vor participa producătorii de legume și fructe, dar și cei care pregătesc diferite preparate tradiționale”, a spus Gantz.

De asemenea, din 25 septembrie va fi deschis și „Târgul de toamnă”, care se va desfășura pe perioada a zece zile, urmând să își închidă porțile pe 4 octombrie. Acesta va fi organizat în parcarea din fața Roman SA, de pe strada Poienelor, unde în weekend se desfășoară talciocul. La acest târg sunt așteptați aproximativ 20 de producători mari și alți 50 – 80 de mici producători din județele Brașov, Covasna, Harghita, Bacău, Argeș și Dâmbovița. Aici vor fi amplasate trei corturi pentru Agenția Metropolitană Brașov și pentru producătorii din Stupini și Târgoviște, unde vor fi montate tarabe. Miklos Ganzt a precizat că producătorii care nu vor prinde astfel de locuri, vor putea să își expună marfa și pe paleți de lemn sau să o vândă direct din mașină. „Autoritatea publică locală nu are cum să se implice în stabilirea prețurilor. Noi putem asigura doar buna funcționare a târgului și infrastructura necesară. Sperăm ca prețurile să fie cât mai mici și din acest motiv am invitat mulți producători, astfel încât să existe o abundență de mărfuri. Dar, într-un final, piața stabilește prețul”, a punctat administratorul public al Brașovului. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise