Dimitrie Muscă: Singura șansă pentru fermierii români este să-și facă un PARTID

Fermierii români trebuie să-și facă propriul partid politic, pentru a-și trimite direct reprezentanții în Parlament și la guvernare, este de părere fermierul Dimitrie Muscă. Altfel, agricultura va fi lăsată pe ultimele locuri în topul intereselor politicienilor, iar cei care lucrează în sector vor avea de suferit. Totuși, există o problemă – niciun sector nu este la fel de dezbinat precum cel al agricultorilor, atrage atenția directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici.

”Nicio pătură socială din toată România nu este atât de dezbinată precum cea a agricultorilor. S-a făcut câte o ligă, câte o asociație, ca să apere interesele fermierilor, dar toți au avut interesul să parvină, să ajungă miniștri, parlamentari, secretari de stat și așa mai departe. Avem exemple și le știm.

Dacă noi, agricultorii, ne-am uni, ne-am sfătui, să trimitem în Parlamentul țării o tagmă din specialiștii din agricultură, vă rog să mă credeți că la câți oameni avem, am putea să facem un procent de 10-15%, de care să aibă nevoie orice guvernare. Participând și în Parlament în procentul acesta, și la guvernare, altfel poți să pui problemele. Nu avem altă șansă”, a precizat Dimitrie Muscă într-un interviu exclusiv cu realizatorul AGRO TV Ovidiu Ghinea.

În viziunea fermierului arădean, înființarea unei astfel de formațiuni politice este singura șansă ca fermierii să fie cu adevărat reprezentați în Parlament și la guvernare, oferindu-l pe post de contra-exemplu în acest sens pe actualul ministru al agriculturii. ”Consideră cineva că Oros ne reprezintă? Păi în toate deciziile, el a votat împotriva fermierilor, pentru numele lui Dumnezeu”, a mai spus directorul CAI Curtici.

Mai mult, fermierul oferă ca exemplu un alt partid politic care s-a aflat, de-a lungul timpului, la putere în majoritatea coalițiilor de guvernare – UDMR. Potrivit lui Dimitrie Muscă, și partidul fermierilor ar trebui să funcționeze după același principiu, astfel încât să-și poată apăra interesele indiferent de formula de guvernare.

”Noi, la nivel de județ, trebuie să discutăm toți, să fim organizații serioase, cu cotizație. Aceste organizații trebuie să fie bine structurate și că coopteze oameni serioși, pe care să-i trimitem în Parlament și, automat, la guvernare. Mereu ne uităm la UDMR că votează când cu unii, când cu alții, dar mereu se duc la guvernare. De ce să nu fie agricultura? Am avea un procent mai mare și avem ceva de spus, pentru că dăm mâncare țării. Se vorbește atât de mult de criza alimentară care va veni. De ce să nu fim acolo?”, a mai subliniat Dimitrie Muscă pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole