Dimitrie Muscă: ”Fermierii români sunt lași! Dacă ne întâlnim cinci, trebuie să fie șase șefi”

Dezbinarea și lipsa de implicare a fermierilor este o mare problemă în agricultura românească, susține fermierul Dimitrie Muscă. Potrivit acestuia, Planul Național Strategic este un ”dezastru”, iar parte din vină le revine și fermierilor români, pentru că acceptă unele condiții aberante impuse atât de politicienii din România, cât și Uniunea Europeană.

Într-un interviu acordat jurnalistului Ovidiu Ghinea, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici a vorbit despre mai multe probleme din sectorul agricol. Dimitrie Muscă susține că agricultorii din România nu se vor bate niciodată pentru drepturile lor precum cei din vestul Europei.

”Mie mi-a plăcut o chestie, când au vrut să le interzică ceva fermierilor francezi, 500 de tractoare pe Champs-Élysées în Paris, 2000 de fermieri, și au zis haideți! Fermierul român nu va proceda niciodată așa, pentru că suntem lași, pentru că dacă ne întâlnim cinci fermieri, trebuie să fie șase șefi. Asta ne caracterizează, asta e gena pe care o avem noi, românii, din păcate”, a spus Dimitrie Muscă.

Nu este pentru prima dată când fermierul din Arad vine cu astfel de remarci. Acesta a mai spus în repetate rânduri că fermierii români ”sunt o bătaie de joc” pentru Guvern și că agricultorii ar trebui să își înființeze propriul partid. Totuși, această idee a rămas încă neconcretizată.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

6 COMENTARII

  1. ce mai, marele musca, intrebatil cum a luat cu japca cap curtici, cu tot cu logistica, terenuri, cladiri, oameni, cum a calcat in picioare merele musca pe cei din zona .. ca de el este ‘sef’, cum e cu fermele de porci … , da o fi facut ceva pe acolo, dar, sa fim realisti ….

    • Domnul Dan L. In multe localități din Ardeal, au existat capete care au zis „stop” lichidării CAP- urilor , conform legii 18/1990 , mult dorită și aplicată de „gât scurt” Petre Roman. Acestea au rămas, și s-au dezvoltat. Au preluat o parte din utilajele SMA-urilor, și-au continuat activitate. La ora actuală cei care au făcut acest lucru, sunt adevărații fermieri. Țăranii care au dat pământul în arendă sunt mulțumiți. Un exemplu de arendă: 1000 kg grâu/ha+500 kg porumb/ha+ 5l ulei/ ha+5 kg zahăr/ha. Nu băgați Oltenia și Moldova, unde „inițiatorii” s-au băgat pentru îmbogățire.

  2. Serios , lași în sensul că suntem obligați să acceptăm regulile impuse de niște idioți care habar nu au ce înseamnă agricultură în România
    Ei se iau după niște standarde impuse de UE și noi nu putem face nimic .
    Eu peste tot las comentarii ,sper sa citească cineva in care îi rog pe cei care impun regulile sa vina in Practica la noi ,in plin sezon pe urmă impun și eu reguli cine e demn să continue și cine să renunțe. Este ușor să pui reguli ,practica ne omoară !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole