25 mai 2022 - 00:17

Dimitrie Muscă, DEZLĂNȚUIT la adresa guvernanților: ”Tristă soartă avem”

Agricultura României a ajuns să fie tratată în bătaie de joc de guvernanți – nu o spunem noi, ci Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai cunoscuți fermieri din țara noastră, director general al Combinatului Agroindustrial Curtici.

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport” realizată de Ovidiu Ghinea, Dimitrie Muscă a avut un discurs dur la adresa conducătorilor țării, care nu s-au ocupat de sectorul agricol așa cum ar fi trebuit. Mirarea nu mai este mare, însă, mai ales dacă ne uităm la situația sanitară care se înrăutățește pe zi ce trece. ”Ce contează agricultura, dacă viața omului nu mai contează?”, se întreabă cu amărăciune agricultorul.

”Toate discuțiile au fost că PNS-ul nu a fost scris până la această oră. Parcă am văzut că tot Oros rămâne la Agricultură. Departe de mine să intru în politică, dar când nu îți place, nu știi, nu vrei, nu poți, și te duci numai să te prezinți în ie și în fandoseli de tot felul, acesta este rezultatul. (…) Am ajuns de râsul lumii, să importăm atâtea produse, începând de la elementara carne de porc unde nu mai producem nici 20%.

Așa cum țara este bântuită acum de pandemie, așa suntem și noi, agricultorii, văduviți de orice bun de care ar trebui să avem parte și trăim într-o agonie. Dacă n-a scris ministrul agriculturii PNS-ul, cei de lângă el trebuiau să-i spună și să-l scrie. Îi punem pe toți numai politic, din păcate; de la lipit afișe îi promovăm. Ministrul agriculturii s-a jucat cu demisia și acum l-am văzut din nou pe listă. Suntem din penibil în penibil.

Sigur că nu contează agricultura în fața acestor oameni care conduc astăzi țara, dacă mor oameni pe capete zi de zi. Ce contează agricultura, dacă viața omului nu mai contează? Tristă soartă avem”, a spus Dimitrie Muscă în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.