DIABETUL poate fi prevenit dacă BEI ZILNIC ceai negru

Țările cu tradiție în consumul de ceai negru au o rată mai mică a cazurilor de diabet, arată un nou studiu efectuat de cercetători elvețieni și publicat în British Medical Journal. Oamenii de știință au analizat legătura dintre consumul de ceai negru și riscul de diabet de tip II în 50 de țări. Pe primul loc la consumul de ceai se află Irlanda, urmată de Marea Britanie și Turcia. La coadă clasamentului, cu cel mai scăzut consum de ceai, se află Coreea de Sud, Brazilia, China, Maroc și Mexic, relatează The Telegraph.

 

În urma analizei a reieșit că locuitorii țărilor care obișnuiesc să bea ceai negru suferă într-o proporție mai mică de diabet de tip II. Oamenii de știință spun că ceaiul negru conține flavonoizi, antioxidanți care protejează celule de inflamație.Aceste substanțe se produc în procesul de transformare a ceaiului verde în ceai negru, potrivit dailymail.co.uk.

Circa 800.000 de români suferă de diabet, dintre care 200.000 sunt pacienți care fac tratament cu insulină.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult