DGPMB: Percheziții în Capitală și în 7 județe pentru evaziune fiscală în sectorul agroalimentar

7

politieMai multe percheziții domiciliare se desfășoară marți dimineață în municipiul București și în județele Ilfov, Iași, Suceava, Hunedoara, Maramureș, Buzău și Giurgiu, fiind vizate persoane suspectate de evaziune fiscală şi nereguli în sectorul produselor agroalimentare de aproximativ 1.000.000 de euro.

”120 de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 50 de mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județele Ilfov, Iași, Suceava, Hunedoara, Maramureș, Buzău și Giurgiu și pun în executare 42 mandate de aducere într-un dosar privind comiterea infracțiunii de evaziune fiscală”, se precizează într-un comunicat al DGPMB.

Potrivit sursei citate, din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că suspecții, în calitate de reprezentanți ai unor societăți comerciale, au înregistrat contabil și au declarat fiscal cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, cheltuieli reflectate de achiziții fictive de produse agroalimentare, cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 1.000.000 de euro.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise