DGAF a identificat peste 900 tone de legume fără acte de proveniență

11

legumennnn

În urma identificării unor volume mari de legume-fructe importate și achiziționate intracomunitar de către firme declarate inactive, în perioada 11-16 aprilie 2014 inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au monitorizat traficul de mărfuri din punctele de trecere a frontierei și au verificat activitatea din două complexuri angro specializate în comerțul cu legume-fructe din localitatea Afumați (jud. Ilfov) și București.

Inspectorii antifraudă fiscală au verificat 117 societăți comerciale și au constatat încălcări ale legislației financiar-contabile pentru sancționarea cărora au aplicat 140 amenzi contravenționale în cuantum total de 1.261.500 lei și au dispus confiscarea a 154,29 tone legume și a unei sume totale de 413.283 lei în numerar, care fusese încasată fără emiterea actelor justificative prevăzute de lege.

Suplimentar, inspectorii au emis decizii de instituire a măsurilor asigurătorii asupra a 119,7 tone legume, care vor fi valorificate conform prevederilor legale în vigoare.

De asemenea, au fost sigilate și indisponibilizate 19 mijloace de transport, care conțineau 754 tone de legume și fructe, pentru inadvertențe identificate între declarațiile vamale și starea de fapt fiscală.

Citește și

Cmentariile sunt închise