DEZASTRUL DE LA LUNGULEȚU

Disperare mare in randul producatorilor din Lunguletu. Recunoscuti in intreaga tara pentru productia de cartofi, acestia se plang ca nu reusesc sa obtina mai mult de 30 de bani pe kg si nici asa, de cele mai multe ori nu reusesc sa isi vanda marfa.

In zadar au asteptat sa mai creasca pretul cartofului, acum nu mai au nicio speranta ca acest lucru sa se intample. Mai rau de atat nici ca se poate, pentru ca nici asa cumparatorii nu se inghesuie sustin agricultorii. O situatia de-a dreptul dramatica care ar putea aduce in faliment cei peste 100 de producători din localitate, care traiesc de pe urma acestei culturi.

.Merge greu si acum nici cumparatorii nu mai vin sa ia marfa. Anul trecut s-au obținut 50-70 de bani/kg, ceea ce a permis sa se acopere costurile si sa ramana si cu un mic profit, a spus Narin Oneață, un producător din zona care lucreaza circa 15 ha.

El a inceput recoltatul in urma cu doua saptamani si elibereaza terenul treptat pentru ca trebuie sa infiinteze cultura de varza. A tot sperat ca se va întampla ceva cu pretul, dar acum si-a pierdut de-a dreptul increderea ca acest lucru se va intampla. Va fi nevoit sa vanda cartofii la pret de nimic, in cazul in care si gaseste cumparatori.

Ca nea Oanţă sunt mai toti producatorii din zona care nu au reusit sa se organizeze intr-o asociatie si sa vanda impreuna productia, spune cu naduf Oneață. „Daca nu te intelegi intr-o familie, cum sa se inteleaga atatia oameni intr-o asociatie?”, este premisa dupa care se ghideaza mai toti producatorii din zona.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult