Dezastru ecologic: Sute de litri de petrol s-au scurs in raul Cotmeana

48

Raul Cotmeana din judetul Arges a fost poluat pe o lungime de patru kilometri.Accidentul a avut loc dupa ce o conducta magistrala de titei apartinand OMV Petrom s-a spart, marti, in zona localitatii Samara, relateaza MEDIAFAX.

Inspectorul sef al Garzii de Mediu Arges, Ioan Ene, a declarat ca titeiul s-a raspandit rapit in apele raului si pe malurile acestuia, afectand flora si fauna.

“Este vorba despre o poluare masiva. Este un incident grav provocat de coroziunea conductei, veche de 30 de ani. Amenda poate sa ajunga pana la 100.000 de lei pentru poluator, dar important este acum sa actionam pentru ca aceasta poluare sa aiba consecinte cat mai mici pentru mediu, flora si fauna, sa limitam proportiile ei”, a spus Ioan Ene.

El a precizat ca societatea poluatoare, respectiv Petrom OMV, este obligata sa readuca zona afectata la stadiul initial, pe cheltuiala proprie.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult