DESPAGUBIRI MAI MARI. MINISTRUL AGRICULTURII SI PREMIERUL DEZBAT PROBLEMA PESTEI PORCINE

Potrivit unor surse guvernamentale, ministrul agriculturii, Petre Daea s-a întâlnit luni, la Guvern, cu premierul Viorica Dăncilă pentru a discuta despre criza pestei porcine africane. Din declarațiile sursei citate reiese că Ministrul Petre Daea a ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 10.00.

În urmă cu două zile, președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat că miniştrii trebuie să vină cu noi măsuri în ceea ce priveşte efectele pestei porcine, astfel încât fermierii să fie despăgubiţi corect, iar angajaţii rămaşi fără locuri de muncă să aibă soluţii.

„Legat de pesta porcină, ministrul a făcut o scurtă prezentare, a anunţat măsurile ce au fost luate şi care se vor lua. I-am solicitat ministrului Teodorovici, ministrului Petre Daea şi premierului să gestioneze solicitarea ca despăgubirile, pentru gospodăriile de la care au fost sacrificaţi porci, să nu se acorde la greutatea animalului care era în momentul respectiv. Până luni să stabilească care este greutatea estimată la care ajungea până la Crăciun şi la acea greutate să se dea banii”, a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a mai anunțat că în zilele următoare, miniștrii Muncii și Finanțelor sunt așteptați să vină cu soluții pentru angajaţii care au rămas fără locuri de muncă din cauza pestei porcine.