DESCOPERIRE REVOLUȚIONARĂ. Leacul anti-HIV AR PUTEA VENI DE LA VACI

Vacile nu pot contracta virusul HIV, însă pot produce, în schimb, anticorpi care luptă împotriva acestuia, este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători australieni. Descoperirea ar putea sta la baza unui tratament revoluționar pentru prevenirea infecției cu HIV.

 

Pe lângă faptul că este o sursă excelentă de calciu și vitamina D, laptele de vacă ar putea sta la baza uni tratament revoluționar care să prevină transmiterea Virusului Imunodeficienței Umane, relatează dailymail.co.uk.

Cercetători de la Universitatea din Melbourne, Australia, au injectat proteine cu virusul HIV unui grup de vaci gestante, după care au analizat în laborator laptele pe care acestea l-au produs după ce au fătat (colastră). De obicei, colastra conține foarte mulți anticorpi meniți să protejeze puiul de diverse infecții. Însă oamenii de știință au descoperit în laptele acestor vaci și anticorpi specifici virusului HIV. După o serie de teste în laborator, s-a demonstrat că aceștia pot fi eficienți în prevenirea transmiterii virusului și în cazul oamenilor.

 

Oamenii de știință lucrează acum la crearea unei creme care are la bază anticorpii respectivi. Unguentul, care ar trebui aplicat în zona vaginală înainte și după contactul sexual neprotejat, ar putea preveni infectarea femeilor cu HIV. Rezultatele studiului au fost publicate în revista de specialitate „Antimicrobial Agents and Chemotherapy”.

Aproximativ 30 de milioane de oameni din întreaga lume sunt infectați cu virusul HIV. În acest moment, nu există niciun vaccin eficient care să prevină transmiterea acestuia.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult