Deputaţii vor să monitorizeze situaţia preţurilor alimentelor şi situaţia din Agenţia Domeniilor Statului

15

camera_deputatilorÎn cadrul ședinței de din 12 mai, a Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților s-a propus formarea a două subcomisii de lucru: o subcomisie care să monitorizeze situația prețurilor ante și post reducerea TVA la alimente, precum și o subcomisie care să analizeze situația curentă din Agenția Domeniilor Statului (ADS). Ambele propuneri au fost supuse votului membrilor prezenți și adoptate cu o largă majoritate, întrunind atât votul parlamentarilor din arcul Puterii, cât și a celor din Opoziție.

„Am considerat că este necesară formarea unei subcomisii parlamentare care să analizeze și să urmărească evoluția prețurilor la alimente în contextul reducerii TVA la alimente. Ordonanța de Urgență a Guvernului ce va reglementa această relaxare fiscală va fi dezbătută și în Parlamentul României, la Comisia pentru agricultură, așa că vom fi pregătiți să contribuim la crearea unui cadru legislativ care să răspundă nevoilor din sectorul agroalimentar. Totodată, subcomisia înființată astăzi va putea decide asupra oportunității organizării unor dezbateri publice care să vizeze ce modificări se impun Legii 321/ 2009 privind comercializarea produselor alimentare, precum și actualele acte normative aflate în procesul legislativ si care vor avea un impact în acest sector”, a explicat printr-un comunicat de presă deputatul Liviu Harbuz.

Subcomisia pentru monitorizarea prețurilor este formată din: Liviu Harbuz (PSD), Nini Săpunaru (PNL), Marin Anton (PSD), Stanciu Zisu (PSD), George Scarlat (PNL).

Din componenta Subcomisiei pentru analiza situatiei din Agenția Domeniilor Statului fac parte: Liviu Harbuz (PSD), Ion Melinte (PSD), Ion Bălan (PSD), Iliuță Vasile (PNL), Tinel Gheorghe (PNL) și Gudu Vasile (PNL).

Lista pentru componența acestor două grupuri de lucru rămâne deschisă pentru toți membrii Comisiei pentru agricultură.

Lucrările ambelor subcomisii de lucru vor fi publice, concretizându-se inclusiv prin informări și un raport final ce va fi prezentat în Comisia pentru agricultură și în plenul Camerei Deputaților.

Citește și

Cmentariile sunt închise