Delta Dunării, în atenția presei internaționale de călătorii

deltadunariisdsf

Canalul France 3 a dedicat Deltei Dunării un reportaj special în emisiunea Des Racines et des Ailes (Rădăcini și Aripi). Difuzat pe data de 4 decembrie 2013 reportajul a atins o audiență de peste 3,5 milioane de telespectatori francezi, conform paginii emisiunii și va fi reluat, în viitorul apropiat, pe canalul TV 5 Monde, pentru publicul internațional. (sursa datelor: pagina « Des racine et des ailles la adresa http://on.fb.me/19sBqOe)

Parte dintr-o serie specială cu titlul Au fil du Danube (De-a lungul Dunării) dedicată Dunării de la Munții Pădurea Neagră până la gurile de vărsare în Marea Neagră, reportajul despre Delta Dunării prezintă, printr-o bogată ilustrație, viața locuitorilor și relația lor specială cu natura.

Ivan Patzaichin a fost însoțitorul echipei franceze de filmări, prezentând în cadrul reportajului o Deltă a oamenilor, unde bogăția naturii și tradițiile sunt completate de încercările recente ale Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23 de a redefini zona ca destinație de ecoturism în Europa. În acest sens, produse autentice românești precum canotca, barcă realizată prin recuperarea unor vechi meșteșuguri locale, sunt prezentate în reportaj ca o șansă inovativă pentru turismul lent în Romnia, activitate căutată de călătorii și turiștii români și străini educați în spiritul respectului pentru natură.

Des Racines et des Ailes (Rădăcini și Aripi) este un o emisiune de tip magazin cu reportaje, difuzată de două ori pe lună, de la ora locală 20:45, pe canalul France 3. Cu o tradiție de peste 25 de ani, emisiunea prezintă substraturile și deschiderile unor țări, civilizații și obiceiuri și este considerată una dintre cele mai importante surse de informații de turism și călătorii pentru telespectatorii francezi și francofoni. (Sursa: amosnews.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult