Delegație MADR, în vizită în Lituania

25

botanoiu_vizitaO delegație a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condusă de secretarul de stat Daniel Botănoiu efectuează o vizită oficială la Kaunas, în Republica Lituania, în perioada 25-28 martie 2015. Vizita are loc ca urmare a invitației doamnei Virginija Baltraitienė, ministrul Agriculturii din Lituania, pentru a participa la deschiderea celei de-a XX-a ediții a expoziției internaționale „Kąpasėsi… 2015”, care se desfășoară la Universitatea Aleksandras Stulginskis.

În cadrul vizitei, vor avea loc mai multe întâlniri oficiale, vizitarea târgului agricol, precum și a unei exploatații agricole. Astfel,  joi, 26 martie 2015, secretarul de stat Daniel Botănoiu a avut o scurtă întrevedere cu  Algirdas Butkevičius, primul ministru al Lituaniei iar pe parcursul zilei se va întâlni cu președintele Camerei de Comerț a Lituaniei, Andriejus Stančikas, dar și cu ministrul Agriculturii din Lituania.Delegație

Pe agenda reuniunilor bilaterale se vor regăsi subiecte precum noul Program Național de Dezvoltare Rurală, plățile directe, comerțul cu cereale/oleaginoase și cu legume-fructe din bazinul Mării Negre, în perspectiva identificării intereselor comune pe aceste teme. Totodată, se vor discuta aspecte legate de investițiile din fondurile europene, pentru a împărtăși experiența celor două țări  în atragerea acestora.

Alte probleme cu impact asupra sectorului agricol din cele două țări precum taxa pe valoare adăugată la produsele alimentare și embargoul impus de Federația Rusă asupra produselor agricole și alimentare se regăsesc pe agenda discuțiilor.

Vineri, 27 martie 2015, secretarul de stat Daniel Botănoiu va avea o întâlnire cu reprezentanți ai Institutului Național de Alimentație și de evaluare a riscurilor de uz veterinar. Împreună cu aceștia, va vizita o companie de procesare a cărnii.

Citește și

Cmentariile sunt închise