Delegaţie a Comisiei Europene, în vizită în Delta Dunării

11

201O9019 (2)

O delegație guvernamentală compusă din vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Păduri, Ape și Piscicultura, Lucia Varga, împreună cu o delegație a Comisiei Europene alcătuită din comisarii europeni Maria Damanaki (comisar european pentru Piscicultura și Afaceri Maritime) și Dacian Cioloș (comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală) au vizitat ieri, 29 septembrie 2013, Delta Dunării.

Oficialii delagațiilor române și europene au participat la o masă rotundă cu reprezentanți ai comunităților de pescari, ai Rezervației Biosferei Delta Dunării, ai organizațiilor de mediu și ai asociațiilor de pescari, precum și ai autorităților locale. Cu această ocazie, au fost puse în discuție prioritățile pentru viitoarea perioadă de programare a fondurilor europene pentru pescuit dar și cele pentru dezvoltare rurală.

De asemenea, s-au abordat subiecte precum dezvoltarea comunităților locale cu accent pe comunitățile de pescuit din Deltă, dezvoltarea Grupurilor de Acțiune Locală (atât de cele de pescuit – FLAG (Fishermen Local Action Groups), cât și cele de dezvoltare rurală – GAL). S-au căutat soluții comune la problemele ridicate de către asociațiile de producători, ONG/uri și autoritățile locale.

Doamna Maria Damanaki a declarat că împreună cu Comisia Europeană va încerca să găsească soluții pentru îmbunătățirea nivelului de trai al populației din Delta Dunării, cu implicarea comunităților locale, recunoscând unicitatea acestei zone în Europa.

Citește și

Cmentariile sunt închise