Degustare de produse tradiționale românești și concert de vioară la Comisia Europeană, de Ziua Națională

Portrait of Dacian Ciolos, Commissioner for Agriculture and Rural DevelopmentO degustare de produse românești și o recepție oferită de comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Dacian Cioloș, care va prilejui și un concert al violonistului George Tudorache, sunt cele două evenimente prin care va fi marcată joi Ziua Națională a României la Comisia Europeană, informează un comunicat al cabinetului înaltului oficial european.

‘Mă bucur că le putem demonstra colegilor noștri de la Bruxelles că România are savoare. Ziua Naționala este un prilej de a ne simți mai aproape, mai uniți, mai români și, în același timp, mai europeni și, de ce nu, este un prilej și pentru Europa să simtă un pic românește’, a declarat comisarul Dacian Cioloș, citat în comunicat.

În sediul central al Comisiei Europene va avea loc la prânz o degustare de produse tradiționale românești, precum pastramă ciobănească, jumări de casă, salam de Sibiu, brânză de burduf, cașcaval de Covurlui, piept de rață și costiță țărănească, dar și sucuri naturale de mere și vinuri românești. Totodată, la cantina Comisiei Europene meniul va include în premieră salată de vinete și salată boeuf, ciorbă de perișoare, sărmăluțe în foi de varză și plăcintă cu brânză și stafide.

Evenimentele sunt organizate sub patronajul comisarului european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România, se mai notează în comunicatul citat. ( Sursa: AGERPRES)