22 aprilie 2021 - 03:18

Degeaba avem productie, daca nu avem desfacere! Solutii de la specialisti

Sistemul de vânzare, ESENȚIAL pentru agricultură! Mai atragem încă o dată atenția și în cadrul proiectului ASDAR – Agricultura, o șansă pentru România

Invitat în emisiunea Agricultura, o șansă pentru România, Vasile Iosif, coordonatorul FMC România și Republica Moldova a punctat o serie de probleme pe care industria agricolă internă încă nu le-a rezolvat. Din fericire, soluțiile nu sunt complicate. Uneori se află la îndemâna birocraților politici. Alteori, rezolvările vin chiar de la cei implicați în tot ceea ce înseamnă proces agricol.

Specialistul din această ediție realizată, cum deja v-ați obișnuit, de Cătălin Lența, așadar, liderul de la FMC România și Republica Moldova a scos în evidență un lucru esențial – pentru prosperitatea agriculturii în general și în special pentru cei care activează în acest domeniu, DESFACEREA ESTE UN LUCRU ESENȚIAL, la fel de importantă ca și producția sau tehnologiile aplicate.

Vasile Iosif,coordonatorul FMC România și Republica Moldova:

”Cunosc foarte mulți pomicultori, spre exemplu, care produc cantități impresionante de mere, însă nu au avut niciodată acces în supermarketuri, de aceea cred că soluția este asocierea. Există multe fonduri europene și dacă guvernul ar iniția un program pentru fermierii mici și mă refer aici la legumicultori, tot o asociație, care să fie bine monitorizată de către stat, prin legi și subvenții, ar putea să îi ajute să strângă întreaga producție și să meargă să negocieze prețuri bune, atât în țară, cât și în afara ei.”

Încă o informație pe care cititorii acestui articol trebuie să o dețină – emisiunea “Agricultura, o șansă pentru România” este o inițiativă a Asociației pentru Sprijinirea Dezvoltării Agriculturii, inițiativă susținută de AGRO TV, Profit TV și Look Pus.

ALĂTURĂ-TE ACESTUI PROIECT!
Mai multe informații pe asdar.ro