Deficiența unui mineral important distruge scheletul găinilor

Universitatea Nottingham Trent, din Marea Britanie, a început colaborarea cu Compania Alltech, specializată în nutriție animală, sănătate și suplimente nutritive pentru animale, pentru a examina impactul diferitelor forme de minerale asupra fitazei în alimentația păsărilor.

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 3,5 ani și va începe prin evaluarea interacțiunii dintre minerale și fitază la păsările de curte, prin efectuarea unei evaluări a decalajului dintre aprovizionarea cu fosfor (P) și analizarea impactului sursei minerale asupra activității fitiazei/disponibilității fosforului.

După cum se știe, fosforul este un nutrient cheie pentru păsările de curte, iar o disponibilitate redusă a acestuia duce la afectarea scheletului, în timp ce o o cantitate mărită contribuie la poluarea mediului.

Problema este în continuare complicată, din cauza existenței diferitelor forme de fosfor, precum cel găsit în materiile prime vegetale, care este prezent într-o formă pe care păsările nu o pot utiliza. În consecință, păsărilor trebuie să li se ofere, fie o formă minerală de fosfor pe care o pot folosi cu ușurință, fie una care ajută la distrugerea fitatului în fosforul utilizabil.

Creșterea înțelegerii impactului a factorilor extrinseci asupra eficienței fitazei, cât și a modului în care fitza în sine influențează alte substanțe nutritive esențiale va crește precizia alimentării cu nutrienți a păsărilor de curte.

Studiul, care se va desfășura loc la baza de cercetare pentru nutriția păsărilor de curte din cadrul Universității Brackenhurst, va fi supravegheat de către dr. Emily Burton, profesor asociat în producția de alimente durabile la Școala de Științe Animale, Rurale și de Mediu, împreună cu dr. Dawn Scholey, care conduce cercetările privind păsările de curte.

Studiile ulterioare vor evalua interacțiunile dintre vitamine și minerale prin cuantificarea impactului stocării premixului/furajului asupra activității fitazei/disponibilității P și, de asemenea, vor evalua  impactul potențial al sursei de minerale asupra disponibilității vitaminei E.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole