De unde are bani ministrul Agriculturii: „Soția mea e florăreasă” Citiţi mai mult: De unde are bani ministrul Agriculturii: „Soția mea e florăreasă”

43

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, astăzi, că veniturile pentru întreținerea familiei sale provin dintr-o mică afacere a soției, care ar vinde flori. El nu a pomenit nimic de împrumutul de 295.000 de euro primit de la Dan Voiculescu și despre cum îl va returna.
„Soția mea are câteva cursuri pe care le-a făcut în Olanda, de design floral, și deține o mică florărie din care se întreține familia noastră, a cărei adresă cred că o găsiți, este foarte publică și foarte cochetă și mă mândresc foarte mult cu ea.

Este o afacere foarte mică de familie din care ne câștigăm veniturile. Au fost perioade în care am câștigat și mai bine, în 2007, 2008 și 2009, au fost și perioade când am câștigat și mai rău”, a declarat ministrul Daniel Constantin, potrivit site-ului www.realitatea.net, după ce a fost întrebat cum își întreține familia din veniturile modeste pe care le-a avut, până să fie numit la Ministerul Agriculturii.

În ediția de azi, EVZ a dezvăluit faptul că Daniel Constantin a menționat în declarația de avere că a încasat, anul trecut, doar 648 de lei lunar, la fel ca și soția sa.

EVZ l-a întrebat pe ministrul Agriculturii cum a reușit, cu doar 1.296 de lei lunar (288 de euro), să-și asigure traiul de zi cu zi, să achite întreținerea vilei sale de 340 de metri pătrați de la Corbeanca și ratele lunare, care ar fi în jur de 4.728 de euro, la cele două credite în valoare de 295.000 de euro primite de la Dan Voiculescu. EVZ i-a transmis, astăzi, și o solicitare oficială cu aceste întrebări, la care ministrul Agriculturii încă nu ne-a răspuns.

Despre ce florărie e vorba

Revenind la declarația cu privire la florăria soției sale, precizăm că Daniel Constantin nu a menționat nimic în declarația sa de avere cu privire la acest lucru. El nu a trecut nici un cont bancar în care ar avea bani sau ar fi făcut vreun împrumut. Constantin precizează că a încasat 7.776 de lei, la fel ca și soția sa, ca angajat al firmei Event Trade Consulting SRL, care își are sediul social lângă vila sa, pe o proprietate care ar aparține familiei Voiculescu.

Conform Registrului Comerțului, Event Trade Consulting a fost înființată pe 31 mai 2010 și este deținută în proporție de 90% de soția ministrului Agriculturii, Elena Ramona Constantin, celelalte 10% din acțiuni fiind proprietatea Mariei Rozalia Nuță, asistenta europarlamentarului George Sabin Cutaș. În 2010, această firmă a avut un singur angajat, o cifră de afaceri de 37.480 de lei și un profit de doar 5.157 de lei. La asemenea cifră de afaceri, Event Trade Consulting SRL și-a permis să-i plătească pe cei doi soți Constantin cu salariul minim pe economie.

Prin urmare, declarația ministrului Agriculturii ridică mai multe semne de întrebare:

1. Despre ce florărie vorbește ministrul Agriculturii? Nu poate fi vorba despre Event Trade Consulting SRL, deoarece această firmă a fost înființată în mai 2010, iar el pomenește de bani încasați de soția sa, ca vânzătoare de flori, în 2007, 2008 și 2009.

2. În 2010, singurele surse de venit ale familiei Constantin au fost cele două contracte de muncă încheiate cu firma Event Trade Consulting, de unde au încasat 648 de lei lunar. Asta conform celor menționate în declarația de avere, unde se trec veniturile obținute pe căi legale. Constantin nu spune în declarația de avere că ar fi încasat dividende din profitul de 5.157 de lei.

3. Potrivit site-ului Ministerului de Finanțe, firma Event Trade Consulting SRL are un singur angajat. Din declarația de avere a ministrului Agriculturii, aflăm că ambii soți au contracte de muncă la această firmă. Prin urmare, câți angajați are această firmă?

Evenimentul Zilei așteaptă în continuare punctul de vedere al ministrului Daniel Constantin, atât cu privire la sursele sale de venit din ultima perioadă, cât și a modului în care a decis să-i returneze lui Dan Voiculescu împrumutul de 295.000 de euro.

Citiţi mai mult: De unde are bani ministrul Agriculturii: „Soția mea e florăreasă” – Actualitate > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/de-unde-are-bani-ministrul-agriculturii-sotia-mea-e-florareasa-983160.html#ixzz1vrkUqoYE
EVZ.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult