De la brânză artizanală la un imperiu de 15 miliarde de dolari în domeniul lactatelor!

O mică firmă care producea diferite feluri de brânză artizanală s-a transformat pe parcursul a trei generaţii în una dintre cele mai mari companii alimentare ale lumii, transmite Bloomberg, citată de AGERPRES.

Este vorba despre Groupe Lactalis, din Franța, deținută de familia Besnier, cea care are cea mai mare avere făcută din lactate.

Astfel, potrivit Bloomberg Billionaires Index. cei trei fraţi care deţin Groupe Lactalis, Jean-Michel, 55 de ani, Emmanuel, 52 de ani, şi Marie, 42 de ani, au acum o avere combinată de 14,7 miliarde de dolari, depășind-o pe cea a canadianului Lino Saputo, fondatorul producătorului canadian de brânză Saputo, şi pe cea a americanului Jim Leprino, preşedintele celui mai mare producător mondial de brânză mozzarella.

Anul trecut, inflaţia a dus la o creştere cu 28% a veniturilor Lactalis anul trecut, până la 28,3 miliarde de euro, în timp ce costurile mai mari au redus profitul net cu 14% până la 384 milioane de euro şi marja de profit la 1,4%. Aceste performanţe au plasat Groupe Lactalis pe locul zece între cele mai mari companii alimentare din lume, în funcţie de vânzări, devansând rivalul Danone SA, dar situându-se în urma Heineken NV. 

În ultimele săptâmâni, însă, în contextul inflaţiei accelerate, au crescut presiunile aspra familiei Besniers, după ce guvernul francez i-a încurajat pe producătorii de alimente să reducă preţurile.

„Trebuie să vedem acest lucru în supermarketuri în cel mai scurt timp posibil”, a declarat săptămâna trecută premierul Elisabeth Borne.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole