De Crăciun la animale! Povestea unui gospodar

Dragostea pe care o are față de animale a făcut  nici în cele mai grele momente ale vieții  nu renunțe la a le mai îngriji. Acum, după un cumplit accident trăiește într-gospodărie modestă și bine îngrijită, pe un vârf de munte, aproape izolat de restul satului. Este povestea unui bătrân din Comună Moroieni din județul Dâmbovița.

animale

Gospodarul deține trei vaci, un cal, un porc și câteva găini, de pe urma cărora își câștigă existența de zi cu zi. Produsele făcute de către el sunt foarte căutate și apreciate de localnici și nu numai. Clienții în mare parte de la oraș vin aproape zilnicanimale  cumpere câte ceva de la nea Neluș și spun că  au un gust autentic și natural. 

În ziua sfântă de Crăciun, l-am găsit printre animale, era prins cu treabă, aștepta -i fete o vacă și pregătea așternutul pentru vițel. Spune  viețuitoarele din ograda lui nu știu  este zi de sărbătoare și au nevoie  fie îngrijite la timp.

animale„Cresc animale de mic copil. În tinerețe am avut boi și lucram cu ei la pădure, iar după aceea mi-am cumpărat vaci și m-am ocupat de creșterea lor. Vara merg cu ele la pășunat, iar acum, iarna le țin la grajd. E muncă multă, dar nu avem ce  facem. Am patru vaci, un cal, un porc și câteva găini. Eu trăiesc de pe urmă lor. Nu am pensie și trăiesc doar din produsele pe care le vând, produse făcute în gospodărie. Fac brânză, smântână sau mai vând câte un vițel. Cam asta este viață mea aici. Din cate la noi în zonă puțin sunt cei care mai cresc animale în gospodării pentru că trebuie îngrijite zilnic. Animalele nu știu  este Crăciunul sau Revelionul”, povestește bărbatul.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole