De ce nu mucegăiesc hamburgerii de la McDonald's? Uite răspunsul!

9

Spre deosebire de alte alimente, hamburgerii de la McDonald’s nu mucegăiesc. Aceştia se strică doar în anumite condiţii şi rezistă luni de zile fără să se altereze.

Cel care a răspuns la întrebare a fost Keith Warriner, şeful departamentului de studiu al alimentelor şi asigurare a calităţii din cadrul Universităţii Guelph din Canada.

„În esenţă, microbii care produc putrezirea sunt nişte organisme ca şi noi, având nevoie de apă, nutrimenţi, căldură şi timp pentru a se dezvolta. Dacă îndepărtăm unul sau mai multe dintre aceste elemente, microbii nu se mai pot dezvolta”, a spus specialistul.

Acesta a adăugat: „Deci, în absenţa umidităţii, hamburgerul se usucă, în loc să se strice. Cu pierderea umezelii, microbilor li se ia un element necesar dezvoltării. Pentru a strica un hamburger McDonald’s, nu trebuie decât să împiedicăm pierderea umidităţii”.

Keith Warriner a asigurat însă că dacă hamburgerul va fi depozitat într-un loc cu umiditate ridicată, aşa cum este baia, va mucegăi.

Citește și

Cmentariile sunt închise