De ce e bun pepenele roșu pe timp de caniculă. 5 beneficii ale vedetei verii

E foarte bogat în electroliți și un foarte bun apărător împotriva canceruluiE fructul cu cea mai mare concentrație de licopen din natură, un antioxidant puternic, eficient împotriva cancerului. Pepenele are alectroliți și potasiu, care se pierd prin transpirație

Multe persoane consumă pepenele roşu doar ca gustare, însă la câte beneficii aduce corpului, va recomandăm să îl consideraţi vedeta alimentaţiei voastre pe timp de vară.

 

Dacă copilul nu se prea înghesuie să mănânce spanac sau linte, alimente bogate în potasiu, oferă-i o felie de pepene roşu, în schimb. El este o uriaşă sursă de potasiu, ce ajută muşchii şi funcţiile sistemului nervos, menţine echilibrul electrolitic corespunzător al corpului şi balanţa dintre acid-alcalin în corp şi scade riscul hipertensiunii arteriale.

 

– Beneficiile pepenelui roşu sunt, aşadar, uluitoare. Indiferent câte felii mănânci, cu siguranţă te vei alege cu una din cea mai bogată combinaţie de antioxidanţi ce există în natură.

– Pepenele roşu este o sursă excelentă de vitamina A, antioxidantul care ajută la sănătatea ochilor, vitamina C care întăreşte imunitatea şi vitamina B6

– Roşiile au fost mereu considerate o mare sursă de licopen, un foarte puternic antioxidant care luptă împotriva multor tipuri de cancer, îndeosebi a cancerului de prostată sau de sân. Pepenele roşu însă are concentraţie mai mare de licopen decât orice altă legumă sau alt fruct proaspăt. Culoarea roşie a pepenelui este dată tocmai de acest licopen.

– Este un fapt surprinzător: pepenele roşu este fructul care conţine cea mai mare concentraţie de licopen din natură.

– Pepenele roşu este fructul cel mai bogat în electroliţi, sărurile de sodiu şi potasiu pe care le pierdem prin transpiraţie.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult