De ce a ieșit Dimitrie Muscă la proteste, după un an cu profituri uriașe

Directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici, Dimitrie Muscă, este unul dintre cei mai cunoscuți fermieri din țară, iar rezultatele sale în afacerile din agricultură vorbesc de la sine. După cum chiar acesta a declarat pentru AGRO TV, profiturile înregistrate în toate fermele sale în 2023 au fost semnificative, însă chiar și așa, acesta a ales să iasă în stradă să protesteze alături de restul fermierilor, la începutul acestui an.

Întrebat de jurnalistul Ovidiu Ghinea de ce a ales să iasă în stradă, Dimitrie Muscă a subliniat că nu a făcut-o pentru propria situație, ci în semn de solidaritate cu fermierii care trec prin momente dificile.

”Tot vestul țării a avut o situație destul de bună a culturilor în 2023 și bineînțeles că și situația financiară ar fi fost, datorită producțiilor, dar din cauza prețurilor de vânzare, și fermierii din vestul țării au probleme și sunt la limita dintre pierdere și profit. Toate societățile mele, că e fermă de vaci, de porci sau vegetală, stau bine financiar.

Profiturile sunt mari. Am fost criticat că nu sunt în stradă; nu m-am dus la Afumați, dar am fost și eu la Timișoara și mă solidarizez, pentru că a fost un an așa, dar cu un an în urmă a fost cu totul altceva. O să întrebe lumea de ce m-am dus acolo, dacă am făcut profit frumos, n-am făcut pierdere în viața mea, ce caut acolo între cei care sunt necăjiți? M-am dus cu ei în semn de solidaritate”, a precizat Dimitrie Muscă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. Asa sunt toți ,lacomi avari aroganți plini de lovele cu jepane de sute de mii de euro bucata. An agricol foarte bun cu profituri bune dar ei tot vor ca statul sa ii ajute dar ei fac evaziune fiscală munca la negru. Mergeți la țară sa vedeți ce averi au fermierii din bugetul statului, sa vedeți dacă au măcar un angajat cu forme legale cu caracter permanent. Agricultura este ramura cea mai susținută a economiei dar ea nu aduce plus valoare economiei. Alte state au subvenții mai mari dar aduce plus valoare economiei creează locuri de munca bine plătite . La noi aruncă statul cu miliarde de euro anual și noi importăm alimente de proasta calitate expirate cancerigene pâine congelata faina ulei mălai carne etc

  2. Mai vrea și el niște ajutoare. Nu-s buni ucrainenii că este uleiul 5- 6 lei litrul. Să dicteze al de Muscă prețul florii soarelui și ajunge 15 lei litrul!! Ce pretenții să ai de la niște evazioniști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole