David Eugen Popescu (AFIR): Ce noutăţi aduce ultimul PNDR

23

dosarDavid Eugen Popescu, directorul AFIR, a declarat pentru AGERPRES că, prin noul PNDR, fondurile europene vor fi mai uşor de accesat, iar proiectele vor putea fi mai uşor implementate.

“Față de perioada anterioară de programare, din punctul de vedere al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, avem în vedere ca fondurile disponibile prin PNDR 2020 să fie mai ușor de accesat și implicit proiectele să fie mai ușor de implementat. Punctul de vedere pe care Agenția l-a dat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru construcția noului Program a avut ca scop tocmai simplificarea procedurilor legate de accesare și implementare, fără a afecta însă corectitudinea acordării acestor fonduri”, a explicat el .

De asemenea, Popescu a promis că, în viitor , timpii de procesare a dosarelor va fi mai scurt, ceea ce îi va ajuta pe aplicanţi: „Practic, am plecat de la nevoile reale ale beneficiarilor și am aplicat acțiuni concrete pentru creșterea eficienței și reducerea ratei de eroare și a timpului de procesare a documentației specifice. Pentru asta am recurs la specializarea personalului pe tipuri de investiții și am descentralizat o serie de activități la nivelul structurilor județene ale Agenției. Aceste măsuri vor face posibilă utilizarea sistemului informatic integrat la capacitate maximă”.

„De asemenea, având în vedere că sunt susținute în continuare principalele tipuri de investiții pentru care a existat o solicitare foarte mare — dovedind prin aceasta nevoia de fonduri pentru respectivul segment de investiții — am convingerea că PNDR 2020 va avea un impact semnificativ asupra dezvoltării durabile a agriculturii, cu efecte benefice asupra creșterii calității vieții din mediul rural”, a mai declarat directorul AFIR, pentru AGERPRES.

Citește și

Cmentariile sunt închise