Date AFIR de ultimă oră privind finanțarea de 15.000 euro/fermă! Sumele disponibile în acest moment

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) primește în această perioadă cereri de finanțare pe submăsura 6.3, prin care micii fermieri care vor să își dezvolte fermele pot să primească o finanțare de 15.000 euro.

Potrivit datelor oficiale de pe site-ul AFIR, din bugetul total de 87 milioane de euro, micii fermieri care vor să mai depună proiecte mai au la dispoziție aproximativ 39 de milioane de euro.

De la deschiderea sesiunii de depunere a cererilor de finanțare și până la această dată au fost depuse peste 3.200 de proiecte. Mai bine de 1.700 dintre acestea au fost depuse de fermierii din zona montană, în timp ce 1.488 de proiecte au fost depuse de fermierii din restul zonelor. AFIR așteaptă în continuare proiectele din partea doritorilor de fonduri europene, sesiunea fiind deschisă până în data de 26 noiembrie.

Reamintim că pentru a putea accesa submăsura 6.3, exploataţia agricolă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii obligatorii:

  • are o dimensiune economică cuprinsă între 4.000 – 11.999 S.O. (valoare producţie standard)
  • este înregistrată cu cel puțin 24 de luni înainte de solicitarea sprijinului, în Registrul Unic de Identificare – APIA și/ sau în Registrul Național al Exploatațiilor – ANSVSA, ANZ, sau la Primărie în Registrul agricol, de către solicitant:
    • în nume propriu (persoană fizică) sau
    • sub forma de organizare eligibilă pentru accesarea sprijinului prin submăsura 6.3.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. Vreau și eu să fac proectul dar eu am famili de albine adică 70 famili cum pot proceda și ce acte i trebuie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole