Danone retrage laptele și iaurtul din magazinele din România

danonennn
Ca măsură preventivă, după ce una dintre fermele de la care se aproviziona a fost identificată ca având furaje cu aflatoxină, compania Danone a anunţat, luni, că retrage de la vânzare laptele și iaurtul de pe piața românească.

Danone are contracte cu 80 de ferme din România, de unde se aprovizionează cu cantități diferite de lapte. 75 de tone de iaurt sunt în depozit în acest moment.

“După primirea rezultatului pentru aflatoxină M1 pentru o livrare de la unul dintre furnizorii săi de lapte, rezultat care era peste limita legală, Danone România a sistat imediat colecta de lapte de la ferma respectivă și, pentru siguranța consumatorilor, a decis să blocheze în depozitul său 75 tone de produse și să retragă preventiv de pe piață unele produse care ar fi putut să conțină urme de lapte contaminat de la acea fermă. Procesul de retragere se desfășoară foarte rapid și facem toate eforturile să fie finalizat până la finalul zilei”, se arată într-un comunicat al companiei.

Danone colaborează și este în legătură cu autoritățile pentru a garanta siguranța alimentară a laptelui colectat și ne asigurăm toți clienții că siguranța alimentară rămâne prioritatea noastră principală, în concordanță cu standardele companiei.

După alerta naţională referitoare la aflatoxina, Danone România a implementat mai multe măsuri suplimentare și voluntare de auto-control față de obligațiile legale de monitorizare și control și planul aferent validat de autorități, inclusiv achiziția unui echipament propriu de testare a conținutului de aflatoxină. Nici un lapte pentru care există suspiciunea unui conținut de aflatoxină peste norme nu este acceptat în fabrică, potrivit sursei mai sus citate.

Sursa: http://www.amosnews.ro/danone-retrage-laptele-si-iaurtul-din-magazineler-din-romania-2013-03-18

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult