Daniel Radu, un fermier mulțumit și cu 9.000 kg de grâu/hectar, și cu 800 kg/hectar

Din rețeta succesului în agricultură face parte și gândirea pozitivă, este de părere Daniel Radu, fermier din județul Ilfov. Potrivit acestuia, agricultura nu este un domeniu pentru oricine, având în vedere condițiile vitrege pe care le întâmpină fermierii de multe ori, însă una peste alta, este un domeniu frumos.

În emisiunea ”Portret de fermier”, acesta i-a împărtășit realizatorului Ovidiu Ghinea mai multe lecții pe care le-a învățat de-a lungul anilor petrecuți în agricultură, iar printre acestea se numără și abilitatea de a fi „mulțumit”.

”Anii în agricultură nu seamănă niciodată unul cu celălalt. Afacerea în agricultură nu este ca la zugrăveală. La zugrăveală, dacă plouă nu contează – plouă, ninge, bate vântul, trafaletul îl dai. În agricultură trebuie să îți asumi aceste riscuri și contează foarte mult gradul de mulțumire. Eu sunt un om care încearcă tot timpul să fie mai optimist, mai mulțumit cu ceea ce ne dă Dumnezeu, cu ceea ce ne dă natura.

Că am avut ani în care am avut 9.000 kg de grâu la hectar, că am avut ani în care am avut 800 de kg la hectar, eu am fost mulțumit. Astea sunt condițiile, vitrege uneori, favorabile alteori. Dacă nu aș fi mulțumit, probabil că aș schimba. Nu merge un an, nu merge doi, nu merge trei, atunci trag linie și las locul altuia mai capabil, mai rezistent la toate aceste încercări.

Una peste alta, după ce termini de recoltat și tragi linie și vezi că e cu plus, că e plus unu sau plus zece, parcă dispar din grijile acumulate pe parcursul anului agricol și te declari mulțumit. Eu așa privesc lucrurile. Alți colegi sunt mai prăpăstioși, pe bună dreptate uneori, dar trebuie să încercăm să fim mai pozitivi, să strigăm atunci când este de strigat, să ne unim forțele, dar și să mulțumim atunci când este de mulțumit”, a precizat Daniel Radu.

Pentru a vedea interviul complet, vă invităm să urmăriți ediția completă a emisiunii ”Portret de fermier”, pe canalul de youtube AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole