Daniel Constantin vrea să ajute fermele de familie să devină viabile din punct de vedere economic

danielconstantin28Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a afirmat că își propune în perioada următoare să creeze cadrul propice care să permită extinderea fermelor de subzistență. El crede că, dacă micii fermieri care produc doar atât cât să își hrănească familiile ar fi sprijiniți, aceștia ar putea ajunge la o producție mai mare, din care să poată vinde și să obțină venituri suplimentare.

“Pentru a sprijini fermele de subzistenţă vrem să introducem conceptul de fermă de familie, pentru cea fermă care produce şi pentru familie dar şi pentru piaţă, astfel încât să poată susţine membrii familiei numai din activitatea agricolă. Cei care au astăzi  5-7 capete produc mult mai mult decât le este necesar, dar prea puţin pentru piaţă și atunci trebuie să ne îndreptăm către aceştia să îi stimulăm să ajungă la 15 -20 de capete, astfel încât fermele lor să fie viabile din punct de vedere economic”, a explicat Constantin.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult