Daniel Constantin: TVA ar urma să fie redusă şi la carne

18

danielconstantin28

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că dacă reducerea TVA la pâine va fi un succes, atunci se va reduce TVA-ul şi la carne.

“De succesul reducerii TVA la pâine depinde extinderea şi la alte produse. Următorul produs care cred că ar trebui să beneficieze urgent de scăderea TVA este sectorul cărnii”, a spus Constantin.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, la Conferinţa Naţională a Morarilor şi Brutarilor, organizată în vederea lansării programului de reducere a TVA la produsele de panificaţie la 9%, că măsura reducerii TVA va fi implementată timp de un an de zile, iar după evaluarea contabilă se va decide dacă rămâne în continuare valabilă.

“Dacă avem încasări mai proaste însemnă că măsura cu TVA de 24% era cea corectă.(…) Sunt măsuri economice care, e adevărat, pe hârtie aduc pierderi pentru buget, dar în realitate nu se întâmplă acest lucru. Lumea nu trăieşte numai după realitatea contabilă. Dacă vom avea succes putem extinde aceasta reducere şi la alte alimente. (…) Nu ştiu dacă chiar atât de mult va scădea preţul la pâine. Însă, cred că prin mesajul pe care l-am dat şi prin implicarea dumneavoastră avem şanse să dovedim că este un proiect de succes”, a declarat primul ministru la conferinţă.

Citește și

Cmentariile sunt închise