Daniel Constantin: Sunt încredinţat că în acest an se va înregistra cel puţin o dublare a suprafeţelor irigate în caz de necesitate

 

dnielconstantin12apr

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, crede că în acest an “se va înregistra cel puţin o dublare a suprafeţelor irigate în caz de necesitate”.

“În momentul de faţă, avem solicitări pentru a iriga în jur de 350.000 de hectare, anul trecut operaţiunea realizându-se pe doar în jur de 150.000 de hectare”, a precizat ministrul pentru AGERPRES.

 

Daniel Constantin consideră că în acest an situaţia este mai bună în domeniul irigaţiilor pentru că “s-au luat câteva măsuri încă din iarnă, neaşteptându-se să vină seceta pentru a declanşa operaţiuni de salvare a recoltelor”. Ministrul a amintit “asigurarea, din punct de vedere legislativ, că se pot face operaţiuni care vor permite diminuarea costurilor de irigat”. De asemenea, Daniel Constantin a menţionat “aducerea apei mai aproape de fermieri pe canale magistrale, astfel încât aceştia să nu mai fie nevoiţi să plătească, chiar pentru sute de kilometri, costul aducţiunii de cale principală de apă, ci doar de la staţia de punere sub presiune”.  (Sursa: AGERPRES)

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult