Daniel Constantin: Sunt hotărât să nu abandonez proiectul care prevede alocare unui miliard de euro pentru irigaţii

23

constantin_14iulieMajoritatea deputaţilor a respins  un proiect de lege extrem de important pentru agricultura românească, un proiect care prevedea alocarea unui miliard de euro, în următorii cinci ani, pentru modernizarea infrastructurii primare a sistemului naţional de irigaţii.

După anunţarea rezultatului, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat pe contul personal de facebook că nu va abandona proiectul de modernizare a sistemului de irigaţii.

„Sunt hotărât să nu abandonez proiectul care prevede alocarea unui miliard de euro, în următorii cinci ani, pentru modernizarea infrastructurii primare a sistemului naţional de irigaţii, respins  în mod iresponsabil, în Camera Deputaţilor (…).  În opinia mea, este cea mai importantă lege pentru agricultură după 1989. Analizăm acum, împreună cu juriştii, modalitatea de a adopta prevederile acestei legi sub forma unei ordonanţe de urgenţă sau a unui alt proiect de lege. Important este ca în bugetul pe 2016 să reuşim să prindem primele 145 de milioane de euro alocate refacerii sistemului de irigaţii principal, astfel încât să dăm o garanţie fermierilor din acest punct de vedere”, a anunţat ministrul.

Citește și

Cmentariile sunt închise