Daniel Constantin: Sectorul avicol este unul sigur și important; produsele românești sunt apreciate la export

23

daniel1

Sectorul avicol din România este un sector sigur și foarte important în care s-a investit foarte mult în ultimii ani, iar produsele sunt apreciate la export, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prezent la Indagra.

„Vreau să transmit un mesaj de siguranță legat de sectorul avicol din România. Acesta este un sector foarte important în care s-a investit foarte mult și care este apreciat la export, dar, din păcate, nu este suficient apreciat pe piața românească. Eu sper să se clarifice cât mai repede situația apărută cu produsele de la Avicola Călărași pentru că iar se pune o pată pe acest sector”, a spus Constantin.

Acesta a solicitat medicilor veterinari să facă un control la Avicola Călărași și la Avicola Buzău vizavi de managementul care se practică în acele unități.

„I-am rugat pe medicii veterinari să să facă un control la Avicola Călărași și la Avicola Buzău vizavi de managementul care se practică și să vedem dacă sunt probleme. Este foarte important acest lucru pentru că trebui să ne asigurăm de calitatea produselor pe care le consumăm și care sunt pe raft. Au fost luate deja probe și acum așteptăm rezultatele. Cred că probabilitatea ca să ajungă pe raft astfel de produse este foarte mică pentru că se fac analize și la ieșirea din ferma dar și la abator”, a spus Constantin.

Rezultatele analizelor prelevate de inspectorii veterinari vor fi făcute publice marțea viitoare.Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a retras de la comercializare aproape 14 tone de carne de pui din magazinele din București și din Brașov, pentru care exista suspiciunea că ar fi infestatată cu salmonella, carnea de pasăre provenind de la Avicola Călărași, o societate suspectată că ar face evaziune fiscală și care se află în procedură de lichidare.

Retailerul Selgros a anunțat, miercuri, că a retras din magazinele sale toate produsele livrate de Avicola Călărași, din cauza aspectului și calității necorespunzătoare, și a decis stoparea oricăror livrări viitoare de marfă până la clarificarea situației.

În luna septembrie, compania Selgros a refuzat în mai multe magazine livrări de la furnizorul Avicola Călărași din aceeași cauză. În data de 11 septembrie 2013, magazinul Selgros din Brăila a trimis direct la distrugere o cantitate importantă de carne de pasăre de la Avicola Călărași. ( Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise