Daniel Constantin: Se cere un contract de arendă pe cel puţin 10 ani, acolo unde se face o investiţie, la dosarele pentru fonduri

12

constantin_mociuDupă ce mai mulţi fermieri s-au plâns că le este aproape imposibil să semneze contracte de arendă pe zece ani şi chiar mai mult cu proprietarii terenurilor pe care le lucrează, ca să prezinte apoi documentelor mai departe, în vederea accesării de fonduri europene, reprezentanţii Ministerului Agriculturii au venit cu precizări şi au recunoscut că o asemenea condiţionare pentru obţinerea de fonduri este absurdă.

Chiar ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a ţinut să sublinieze faptul că un asemenea document, valabil 10 ani, va fi necesar doar în cazul terenurilor în care se va investi puternic, prin construire, dar nu şi în cazul celor agricole, care vor fi lucrate de fermieri.

„A fost  o neînţelegere şi noul ghid care urmează să se publice în curând, consolidat, vine şi clarifică acest lucru. Îmi pare rău că s-a înţeles greşit. E vorba despre contract de arendă, acolo unde nu este proprietate, pe minim zece ani, acolo unde se face o investiţie, o clădire, să spunem, nu arendă pe zece ani pentru terenul agricol exploatat. Deci aici lucrurile au fost clarificate şi noi am avut foarte multe întrebări. Nu s-a înţeles bine ce am vrut, dar acum luvrurile sunt absolut clare”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, pentru AGRO TV.

Citește și

Cmentariile sunt închise