Daniel Constantin: Proiectul reducerii cotei TVA la 9% la pâine rămâne

12

 

constantinoficial

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat în cadrul unui interviu acordat AGERPRES că va susține reducerea cotei TVA la pâine la 9% și că în acest moment, ministerul pe care îl conduce caută resurse pentru a acoperi eventualele pierderi cauzate de luarea unei asemenea măsuri.

 

“Căutăm resurse astfel încât să demonstrăm FMI că avem de unde să punem eventuala pierdere la bugetul de stat. Avantajele sunt multiple: salvăm un sector care este astăzi pe linia de plutire pentru că evaziunea a ajuns la 80%. Eu cred că vom vorbi şi de încasări mai mari odată cu reducerea evaziunii pentru că vom întări şi controalele şi vom putea asigura şi o limitare a preţului”, a declarat ministrul

 

Acesta a ínut, însă, să precizeze că reducerea TVA nu va conduce neapărat la scăderi de prețuri: “Nu vreau să vorbesc de scăderi de preţuri, însă este posibil să se întâmple. Nu le exclud, dar cel puţin o perioadă lungă de timp nu vom avea o creştere de preţuri. Ştiu că am spus că până pe 30 aprilie vom avea actul normativ, dar sunt anumite constrângeri pe care le-am înţeles şi noi şi patronatele din industria de panificaţie. Pentru mine rămâne obiectivul de a intra cu o cotă redusă de TVA la 1 iulie, iar pentru ministrul de finanţe rămâne obiectivul de a identifica sumele necesare şi ştiu că face eforturi deosebite în acest sens”, afirmat Daniel Constantin, pentru AGERPRES.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise