Daniel Constantin: Nu intenţionez să cer încă o derogare pentru laptele neconform

21

31constantinindagra

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat de la prezidiul Congresului Federaţiei PRO AGRO că nu intenţionează să ceară în numele României o nouă derogare pentru laptele neconform.

Acesta a declarat că ar fi nedrept să se facă un asemenea pas în condiţiile în care majoritatea producătorilor au încercat şi au reuşit să îşi doteze fermele în aşa fel încât să nu mai arunce pe piaţă lapte neconform. “Ce le recomand fermierilor care nu au reuşit să se alinieze noilor standarde? Să se asocieze şi să ceară acel ajutor de minimis, atât de important în noul exerciţiu financiar”, a afirmat ministrul Agriculturii din România.

Nici procesatorii de lapte nu par a-şi dori o nouă derogare pentru laptele neconform, potrivit declaraţiilor reprezentanţilor Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), care au solicitat printr-o scrisoare deschisă adresată forurilor abilitate, să nu ceară nicio amânare în această situaţie. “În discuţiile de la Ministerul Agriculturii, niciun procesator nu a spus că ar dori o nouă derogare de la laptele neconform. Toţi au spus că au făcut investiţii, au luat fonduri europene pentru igienizarea şi modernizarea fermelor. Cine doreşte o derogare? ANSVSA spune că sănătatea românilor nu se negociază”, a declarat Dorin Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), în urmă cu câteva săptămâni.

Citește și

Cmentariile sunt închise