Daniel Constantin: Mi-aş dori să avem un singur fond mutual pentru agricultori

9

daniel1

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat în cadrul conferinţei  organizate de Grupul de Presă Bursa, la începutul acestei săptămâni că şi-ar dori ca în România să fie înfiinţat un singur fond mutual pentru agricultori.

În condiţiile în care, până în acest moment, şi-au exprimat interesul pentru înfiinţarea unui asemenea fond atât reprezentanţii LAPAR, cât şi cei ai asociaţiei Pro Agro, rolul Ministerului Agriculturii va fi acela de a media relaţia dintre acestea, a afirmat Constantin. “ Două asociaţii mari, LAPAR şi Pro Agro, au intenţia de a înfiinţa fonduri mutuale pentru agricultori. În aceste condiţii eu voi doar un mediator între dvs. Dincolo de asta, aş vrea să fac un apel către toţi fermierii de a adera la aceste fonduri. Pierderile suferite din cauza secetei din 2012, de exemplu, ar fi putut să fie acoperite de aceste fonduri, dacă ele ar fi fost înfiinţate din timp”, a subliniat ministrul Agriculturii.

Fondurile mutuale de asigurare a riscurilor majore din agricultură din România au fost aprobate prin hotărâre de guvern, în acest an. Acestea presupun sume cuprinse între 30 și 100 de milioane de euro, alocate de către Uniunea Europeană, în urma unor negocieri.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise